ذهنیت فلسفی در معلمان
تواناییها و آمادگی فرد جهت ارزشگذاری و قضاوت صحیح و عادت به تفکر خلاق، ذهنیت فلسفی خوانده میشود. ذهنیت فلسفی ابزارییست برای کمک به افراد در تفکر صحیح و داشتن قضاوتهای.
ذهنیت فلسفی دارای 3 بعد یا مولفه است:
جامعیت:فرد دارای ذهن فلسفی، در بعد جامعیت با یک کل نگری، موارد خاص را در ارتباط با زمینهای وسیع مینگرد و در پی سازماندهی حقایق و شکیبایی در تفکرات عمیق نظری است تا اجزاء را در ارتباط با هم و در ارتباط با یک زمینه وسیع بنگرد.
تعمق: در تعمق، فرد مسائل و آنچه را که مسلم فرض میشود مورد سوال قرار میدهد. برای چنین فردی هیچ چیز از قبل پذیرفته شده نیست.چنین فردی پس از شناخت مبانی یک موقعیت، به تجزیه و تحلیل و توضیح معانی تلویحی موقعیتها میپردازد
انعطاف پذیری:این بعد از ذهنیت فلسفی بر عدم تحجر و تحت تاثیر فشارهای محیطی، عاطفی و روانی قرار نگرفتن تاکید دارد. فردی که این بعد از ذهنیت را داراست در برخورد با مسائل خصوصاً امور متضاد، پدیدهها را از جهات مختلف مورد بررسی و مشاهده قرار میدهد و در موقعیتهای مبهم فردی آرام و علاقهمند به عمل کردن در موقعیت ابهام آمیز میباشد.
ذهنیت فلسفی در معلمان:
مهمترین هدف نظامهای آموزشی در عصر حاضر، آموزش " چگونه فکر کردن " به دانش آموزان است و در این جهت، قبل از هر چیز، معلمان باید از تفکری صحیح، منطقی و خلاق برخوردار باشند. اگر قرار است معلمان چگونه فکر کردن را به دانش آموزان بیاموزند، بدیهی است که خود باید از تواناییهای فکری پیشنیاز برخوردار باشند.
معلمان نزدیم ترین ارتباط ممکن را با مهمترین عنصر نظام آموزشی یعنی دانش آموزان دارند و بدیهی است توانایی فکری معلمان در کلیه فعالیت های آموزشی و پرورشی و تحقق آهداف مطلوب نقش بسزایی دارد.
نمونه هایی از نقش ذهنیت فلسفی در عملکرد معلمان:
-اتخاذ راه حل های مناسب در مواجه با مشکلات آموزشی
-تعصب نداشتن نسبت به راه حلی خاص و درنظر گرفتن رشد علمی و فکری دانش آموزان
-پرهیز از تصمیمات عجولانه و امکان برقراری ارتباط صمیمانه با دانشآموزان
-مقاومت نکردن دبیران در موقعیتهای جدید و بروز رفتار مناسب با آن موقعیت
-مرتبط کردن مسائل آنی با هدفهای دور
- لینک منبع
تاریخ: شنبه , 03 اسفند 1398 (02:33)
- گزارش تخلف مطلب